Gynekolog Riina Katainen

Specialist inom gynekologi och obstetrik

Riina Katainen

Jag blev färdig läkare år 2008 och vidareutbildade mig till specialist inom gynekologi och obstetrik (2015). Jag disputerade år 2018 på en avhandling som handlade om övergångsbesvär. Under 2019 håller jag på att utbilda mig till sexualrådgivare.

Jag jobbar som klinikchef i kvinnokliniken i Åbolands sjukhus och har privatmottagning i två läkarcentraler, i Turun Perhelääkärit och i Pihlajalinna Pargas.

Mina största intressen är övergångsbesvär, men jag erbjuder också utredning och behandling av andra gynekologiska problem, t. ex. rikliga eller smärtsamma menstruationer, oregelbunden menstruation, onormala blödningar, polycystiska äggstockar (PCOS), endometrios, svårigheter att hitta en passande preventivmetod, premenstruellt syndrom (PMS), vulvodyni, vestibulit och andra samlagssmärtor, gynekologiskt framfall (livmoderframfall eller framfall av urinblåsan eller ändtarmen) eller urininkontinens. Ultraljud i tidig graviditet (från graviditetsvecka 6 till graviditetsvecka 12) erbjuds också. Om graviditeten är oönskad, har jag tillstånd att skriva en remiss (AB1-blankett) för avrytande av graviditet.

Jag har jobbat på Åland och betjänar gärna på svenska.

Åbo

Turun Perhelääkärit
Sibeliusgatan 3,
Åbo

Tidsbeställning per telefon 02 250 4433
eller via elektronisk tidsbokning

Prisuppgifterna

Pargas

Pihlajalinna Pargas
Gamla Bläsnäsvägen 3,
Pargas

Tidsbeställning per telefon 02 458 5990
eller via elektronisk tidsbokning

Prisuppgifterna

Gynekolog
Riina Katainen