Gynekolog Riina Katainen

Specialist inom gynekologi och obstetrik

Riina Katainen

Jag blev färdig läkare år 2008 och vidareutbildade mig till specialist inom gynekologi och obstetrik (2015). Jag disputerade år 2018 på en avhandling som handlade om övergångsbesvär. 2019 utbildade jag mig till sexualrådgivare.

Jag har privatmottagning i Turun Perhelääkärit.

Mina största intressen är övergångsbesvär, men jag erbjuder också utredning och behandling av andra gynekologiska problem, t. ex. rikliga eller smärtsamma menstruationer, oregelbunden menstruation, onormala blödningar, polycystiska äggstockar (PCOS), endometrios, svårigheter att hitta en passande preventivmetod, premenstruellt syndrom (PMS), vulvodyni, vestibulit och andra samlagssmärtor, gynekologiskt framfall (livmoderframfall eller framfall av urinblåsan eller ändtarmen) eller urininkontinens. Ultraljud i tidig graviditet (från graviditetsvecka 6 till graviditetsvecka 12) erbjuds också. Om graviditeten är oönskad, har jag tillstånd att skriva en remiss (AB1-blankett) för avrytande av graviditet.

På min mottagning är du också varmt välkommen att diskutera frågor som berör sexualitet. Jag är öppensinnad och fördömer inte preferenser som avviker från normen. Personer som tillhör en sexuell minoritet eller en könsminoritet kan tryggt besöka min mottagning.

Jag har jobbat på Åland och betjänar gärna på svenska.

Åbo

Turun Perhelääkärit
Sibeliusgatan 3,
Åbo

Tidsbeställning per telefon 02 250 4433
eller via elektronisk tidsbokning

Prisuppgifterna

Pargas

Pihlajalinna Pargas
Gamla Bläsnäsvägen 3,
Pargas

Tidsbeställning per telefon 02 458 5990
eller via elektronisk tidsbokning

Prisuppgifterna

Gynekolog
Riina Katainen