Gynekolog Riina Katainen

Specialist inom gynekologi och obstetrik

Riina Katainen

Jag blev färdig läkare år 2008 och vidareutbildade mig till specialist inom gynekologi och obstetrik (2015). Jag disputerade år 2018 på en avhandling som handlade om övergångsbesvär. 2019 utbildade jag mig till sexualrådgivare.

Mina största intressen är övergångsbesvär, men jag erbjuder också utredning och behandling av andra gynekologiska problem. Tjänster-sidan innehåller exempel på både de tjänster jag erbjuder och de tjänster jag inte erbjuder.

Jag har privatmottagning i Turun Gynekologikeskus (på tisdagar, onsdagar och fredagar) och i Aava Turku (på måndagar). I vissa fall är distansmottagning också möjlig. Dessa inkluderar klimakteriebesvär (exklusive blödningsrubbningar), PMS-symtom och preventivmedelsplanering/ uppföljning. I Aava kan du boka en tid för videomottagning via onlinebokning eller via telefon. I Gynekologikeskus är distansmottagning endast möjlig som telefonsamtal; du kan boka tiden via telefon eller i samband med att du bokar online inled ditt meddelande med DISTANS när du anger anledningen till besöket. FPA-ersättning för videomottagning är högre än för en telefontid.

På min mottagning är du också varmt välkommen att diskutera frågor som berör sexualitet. Jag är öppensinnad och fördömer inte preferenser som avviker från normen. Personer som tillhör en sexuell minoritet eller en könsminoritet kan tryggt besöka min mottagning.

Om du kommer till mottagning på grund av ett symtom relaterat till sexualitet (t.ex. smärta i vulva eller slida eller brist på sexlust) rekommenderar jag att du bokar två på varandra följande tider.

Jag betjänar mer än gärna på svenska!

Senaste artiklarna