Välj en sida

Gynekolog Riina Katainen

Specialist inom gynekologi och obstetrik

Riina Katainen

Jag blev färdig läkare år 2008 och vidareutbildade mig till specialist inom gynekologi och obstetrik (2015). Jag disputerade år 2018 på en avhandling som handlade om övergångsbesvär. 2019 utbildade jag mig till sexualrådgivare.

Jag har privatmottagning i Turun Gynekologikeskus (på tisdagar, onsdagar och fredagar) och från och med januari i Aava Turku (på måndagar). I vissa fall är distansmottagning också möjlig. Dessa inkluderar klimakteriebesvär (exklusive blödningsrubbningar), PMS-symtom och preventivmedelsplanering/uppföljning.

Mina största intressen är övergångsbesvär, men jag erbjuder också utredning och behandling av andra gynekologiska problem, t. ex. rikliga eller smärtsamma menstruationer, oregelbunden menstruation, onormala blödningar, polycystiska äggstockar (PCOS), endometrios, svårigheter att hitta en passande preventivmetod, premenstruellt syndrom (PMS), vulvodyni, vestibulit och andra samlagssmärtor, gynekologiskt framfall (livmoderframfall eller framfall av urinblåsan eller ändtarmen) eller urininkontinens. Ultraljud i tidig graviditet (från graviditetsvecka 6 till graviditetsvecka 12) erbjuds också.

På min mottagning är du också varmt välkommen att diskutera frågor som berör sexualitet. Jag är öppensinnad och fördömer inte preferenser som avviker från normen. Personer som tillhör en sexuell minoritet eller en könsminoritet kan tryggt besöka min mottagning. Jag är styrelsemedlen i Pro-tukipiste. Om du kommer till mottagning på grund av ett symtom relaterat till sexualitet (t.ex. smärta i vulva eller slida eller brist på sexlust) rekommenderar jag att du bokar två på varandra följande tider.

Jag har jobbat på Åland och betjänar mer än gärna på svenska.

Senaste artiklarna