Kirja­suosituksia

Kirjoja, jotka voivat olla avuksi seksuaalisuuteen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä

Forsström, Tiia (2019): Ammattirakastaja

Jos parisuhteessa toinen haluaa seksiä ja toinen ei, tai jos toinen esimerkiksi haluaisi seksissä tehtävän asioita, joita toinen ei voi ajatella tekevänsä, voi tilanne olla hankala. Seksi tai tietynlainen seksi voi olla toiselle osapuolelle hyvin tärkeä asia ja saamatta jääminen voi heikentää huomattavasti tyytyväisyyttä parisuhteeseen tai jopa elämään. Apu tilanteeseen voi löytyä yhdessä seksuaalineuvontaan tai -terapiaan hakeutumisesta. Osalle ratkaisu on toinen seksikumppani. Yksi vaihtoehto on seksin ostaminen. Ja toki seksiä voi ostaa monessa muussakin tilanteessa. Kirja auttaa lukijaansa jäsentämään ajatuksiaan seksityöhön liittyen. Kirjassa seksityöntekijät kuvaavat erilaisia puolia työstään ja avaavat omia ajatuksiaan työhönsä liittyen. Kirjan on kirjoittanut seksiä myyvä seksuaalineuvoja Tiia Forsström.

Hall, Paula (2019): Koukussa seksiin – Opas seksiriippuvuuden hoitoon

Kirjan on kirjoittanut brittiläinen seksiriippuvuuden hoitoon erikoistunut psykoterapeutti Paula Hall. Kirja tarjoaa tietoa ja apua seksiriippuvaisille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille, jotka työskentelevät seksiriippuvuuden parissa. Kirjassa annetaan käytännön ohjeita ja esitellään tekniikoita pakonomaisen seksuaalisen käyttäytymisen hallitsemiseksi. Kirja voi myös auttaa riippuvuudesta jo toipumassa olevia estämään retkahdukset. Kirjan on suomentanut suomalainen seksiriippuvuuden hoitoon perehtynyt seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi, joka on täydentänyt kirjaa suomalaisin esimerkein.

Kihlström, Marja (2018): Iso O – matkaopas huipulle

Kirja on erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin kattava katsaus naisen orgasmista. Kirjassa kuvataan monipuolisesti erilaiset seikat, jotka voivat estää tai edistää orgasmin saavuttamista ja seksistä nauttimista. Kirjan miinuspuoli on, että se vaikuttaa olevan suunnattu lähinnä heteronaisille ja naisten kanssa seksiä harrastaville miehille. Tiedot ja ohjeet olisivat yhtä lailla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajillekin soveltuvia, mutta kirjan heteronormatiivisuus voi mennä yli sietokyvyn.

Metso, Riina-Maria (2018): Miksi se ei vain lähde? – Väkivaltainen parisuhde ja miten siitä pääsee irti

Kirjassa kuvataan väkivaltaisen suhteen todellisuutta usean naisen kokemusten kautta. Kirjassa korostetaan sitä, että väkivaltaisessa suhteessa on aina henkistä väkivaltaa. Sitä vastoin fyysistä väkivaltaa ei välttämättä ole, tai se voi tulla kuvioon vasta myöhemmin. Väkivaltainen suhde, jos mikä, on omiaan heikentämään seksuaalista hyvinvointia ja aiheuttamaan erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia.

Kirja auttaa ymmärtämään, mikä saa niin monet jäämään väkivaltaiseen suhteeseen. Kirjan avulla on myös helpompi hyväksyä itsensä ja käytöksensä, jos näin on tehnyt. Suosittelen kirjaa niin väkivaltaisessa suhteessa parhaillaan eläville kuin sellaisen aikaisemmin kokeneille.

Peake, Rose-Marie ja Santavuori, Outi (2019): Entiset heterot − Kuinka löysin itseni sateenkaaren alta

Kirja on kokoelma kertomuksia todellisilta ihmisiltä, jotka ovat löytäneet sateenkaari-identiteetin elettyään ensin heterosuhteessa. Tekstien kirjoittajat kertovat seksuaalisen suuntautumisensa ja/tai sukupuoli-identiteettiinsä löytymisestä, rakastumisesta, heterokumppanin, lasten ja muun lähipiirin reaktioista sekä uudesta elämästään. Myös pari lasta ja entistä kumppania sekä yksi nykyinen kumppani ovat kirjoittaneet kuvaukset omista näkökulmistaan.

Kirja voi olla voimaannuttava lukukokemus henkilöille, jotka kokevat, etteivät ehkä istukaan heteromuottiin, jossa ovat eläneet.

Tanskanen, Elina (2017): Parempaa seksiä

Kirjassa käydään läpi 27 läheisyyteen, puhumiseen, seksiin tai muuhun hyväilyyn liittyvää harjoitusta. Kirja sopii erinomaisesti kaikille, jotka kokevat seksuaalisen halunsa vähentyneen tai, joilla on ongelmia kiihottumisessa tai orgasmin saavuttamisessa. Nimensä mukaan kirja auttaa myös saamaan parempaa seksiä. Kirjan kirjoittaja on seksuaaliterapeutti, joka kannustaa hyväksymään itsensä ja oman kehonsa ja rohkaisee nauttimaan ja kokeilemaan uusia asioita.

Valkia, Armi (2019): Hehku – Naisten aitoja fantasioita

Kirja on kokoelma suomalaisten naisten kirjoittamia aitoja fantasioita. Fantasiat ovat pääosin melko arkisia, mutta ne tarjoavat rakennusaineita omiin fantasioihin silloin, kun oma mielikuvitus on jumissa. Kirjailija kannustaakin lukijoita muokkaamaan fantasioista mielessään omansa näköisiä.

Veaux, Franklin ja Rickert, Eve (2019): Kahta kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan

”Poika tapaa tytön, ja he rakastuvat. Tyttö tapaa toisen pojan – hekin rakastuvat. Tyttö ja pojat tapaavat kolmannen pojan, tyttö toisen tytön, ja toinen tyttö vielä yhden pojan lisää. He kaikki rakastavat toisiaan ja elävät elämänsä yhdessä ja onnellisina.”

Kirjassa käsitellään helposti luettavasti ja käytännönläheisesti erilaisia polyamorisiin suhteisiin liittyviä tilanteita. Kirjassa käydään läpi kattavasti vuorovaikutuksen ongelmakohtia, ihmissuhteiden etiikkaa ja polyamoristen suhteiden käytännönelämän haasteita. Kirjaa voi suositella kaikille polyamorisissa suhteissa eläville tai sellaista harkitseville sekä muutoin aiheesta kiinnostuneille. Vuorovaikutuksen vinkeistä voi tosin ottaa oppia kuka tahansa, joka on kiinnostunut kehittämään vuorovaikutustaan ihmissuhteissaan.

Turku

Turun Perhelääkärit
Sibeliuksenkatu 3,
Turku

Ajanvaraus 02 250 4433
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Parainen

Pihlajalinna Parainen
Vanha Bläsnäsintie 3,
Parainen

Ajanvaraus 02 458 5990
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Gynekologi
Riina Katainen

Sidonnaisuudet

 

Sivusto käyttää evästeitä.