BLOGI

Blogin ensisijaisena tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia vaihdevuosiin liittyviä näkökulmia. Väitöskirjani käsitteli vaihdevuosioireisiin liittyviä tekijöitä ja vaihdevuosioireiden vaikutusta elämänlaatuun. Tutkimustyötä tehdessäni olen oppinut paljon vaihdevuosista ja niihin liittyvistä oireista. Olen myös perehtynyt hormonikorvaushoidon hyötyihin ja riskeihin sekä muihin keinoihin lievittää oireita. Lisää minusta etusivulla.

Hikoilua voivat aiheuttaa myös sairaudet

Hikoilua voivat aiheuttaa myös sairaudet

Tyypillisessä vaihdevuosi-iässä esiintyvät vaihdevuosiin viittaavat oireet johtuvat todennäköisimmin vaihdevuosista, mutta vastaavia oireita esiintyy myös erilaisten sairauksien oireina ja lääkitysten sivuvaikutuksina.

lue lisää
Onko jokin keltarauhashormoni muita parempi?

Onko jokin keltarauhashormoni muita parempi?

Keltarauhashormonit vaikuttavat keskenään eroavalla tavalla progesteroni-, androgeeni-, glukokortikoidi-, mineralokortikoidi-, ja estrogeenireseptoreihin. Vaihtoehtoina ovat ihmisen luonnollinen keltarauhashormoni, progesteroni, josta käytetään myös nimityksiä bioidenttinen progesteroni ja mikronisoitu progesteroni, tai jokin synteettisistä hormoneista, progestiineista.

lue lisää
Hormonihoitoa voi käyttää, vaikka kuukautiset vielä tulevat

Hormonihoitoa voi käyttää, vaikka kuukautiset vielä tulevat

Lähes kaikkien varsinaisten vaihdevuosien hormonihoitovalmisteiden valmisteyhteenvedoissa sanotaan niiden olevan tarkoitettu henkilöille, joiden kuukautiset ovat loppuneet. Vaihdevuosioireet voivat kuitenkin alkaa vuosia ennen kuukautisten päättymistä ja tällöinkin niitä voi ja kannattaa hoitaa, mikäli ne heikentävät elämänlaatua.

lue lisää

Luetuimmat artikkelit

Kategoriat

Turun Gynekologikeskus
Aurakatu 14 B, Turku

Ajanvaraus 02 251 4444
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Aava Turku Hansakortteli
Yliopistonkatu 20, Turku

Ajanvaraus 010 380 3838
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Gynekologi
Riina Katainen

Instagram:

@riinakatainen

@vaihdevuosiblogi

Ethän ota potilasasioissa yhteyttä sosiaalisen median tai sähköpostin välityksellä. Yhteydenotot ainoastaan sen lääkäriaseman kautta, missä olet asioinut.

Sidonnaisuudet

 

Sivusto käyttää evästeitä.