BLOGI

Blogin ensisijaisena tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia vaihdevuosiin liittyviä näkökulmia. Väitöskirjani käsitteli vaihdevuosioireisiin liittyviä tekijöitä ja vaihdevuosioireiden vaikutusta elämänlaatuun. Tutkimustyötä tehdessäni olen oppinut paljon vaihdevuosista ja niihin liittyvistä oireista. Olen myös perehtynyt hormonikorvaushoidon hyötyihin ja riskeihin sekä muihin keinoihin lievittää oireita.

Kun seksi sattuu

Seksiin liittyvät kivut ovat yleinen ja valitettavan usein vaiettu vaiva. Kivut voivat tuntua niin ulkosynnyttimissä kuin syvemmällä emättimessäkin. Vaihdevuosi-iässä voi esiintyä samoja kipuja aiheuttavia tekijöitä kuin nuoremmallakin iällä. Lisäksi vaihdevuosiin liittyvä estrogeeninpuute aiheuttaa emättimeen muutoksia, jotka voivat johtaa kipuihin.

lue lisää

Vaihdevuodet ja haluttomuus

Vaihdevuosien oleellisin vaikutus seksuaalisuuteen liittyy estrogeenin puutteen aiheuttamiin emättimen limakalvojen paikallisoireisiin. Nämä vähentävät usein halua ja kiinnostusta seksiin. Haluttomuutta esiintyy vaihdevuosissa kuitenkin myös moniin muihin syihin liittyen.

lue lisää

Vaihdevuodet ja sydänsairaudet

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat yhteydessä vaihdevuosioireisiin. Ne ovat myös naisten yleisin kuolinsyy Suomessa. Riski sairastua kasvaa huomattavasti vaihdevuosissa. Sairastumisriskiä on onneksi mahdollista pienentää elintavoin ja tarvittaessa lääkityksin.

lue lisää

Mistä motivaatio liikkumiseen?

Monilla olisi paljonkin motivaatiota aloittaa uusi liikuntaharrastus, mutta silti harrastus toisensa jälkeen tyssää alkuunsa. Liikunta tuntuu pahalta ja on tylsää tai liian rankkaa, eikä sohvalta jaksaisi nousta. Mistä motivaatio liikkumiseen?

lue lisää

Vaihdevuosioireet ja alkoholi

Alkoholin runsaan käytön tiedetään olevan haitallista, mutta tutkimustulokset liittyen kohtuullisen alkoholin käytön terveysvaikutuksiin ovat ristiriitaisia. Tässä kirjoituksessa kerron, mitä tiedetään alkoholin yhteydestä vaihdevuosioireisiin.

lue lisää

Turku

Turun Perhelääkärit
Sibeliuksenkatu 3,
Turku

Ajanvaraus 02 250 4433
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Parainen

Pihlajalinna Parainen
Vanha Bläsnäsintie 3,
Parainen

Ajanvaraus 02 458 5990
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Gynekologi
Riina Katainen

Sidonnaisuudet

 

Sivusto käyttää evästeitä.