BLOGI

Blogin ensisijaisena tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia vaihdevuosiin liittyviä näkökulmia. Väitöskirjani käsitteli vaihdevuosioireisiin liittyviä tekijöitä ja vaihdevuosioireiden vaikutusta elämänlaatuun. Tutkimustyötä tehdessäni olen oppinut paljon vaihdevuosista ja niihin liittyvistä oireista. Olen myös perehtynyt hormonikorvaushoidon hyötyihin ja riskeihin sekä muihin keinoihin lievittää oireita.

Paino hallintaan rennosti

Jos painonhallinta olisi helppoa, eivät lehdet pullistelisi laihdutusvinkkejä. En aio tuputtaa mitään ”syö vähemmän, liiku enemmän” -neuvoja, vaan antaa käytännön vinkkejä siihen, miten saattaisit saada paino-ongelmaasi apua menettämättä elämäniloasi.

lue lisää

Vaihdevuodet ja ylipaino

Ylipaino on yhdistetty useiden vaihdevuosioireiden esiintymiseen. Se lisää myös useiden pitkäaikaissairauksien riskiä, ja näiden sairauksien oireet voidaan sekoittaa vaihdevuosioireisiin.

lue lisää

Miesten seksuaalihäiriöt

Miesten seksuaalisuuteen liittyvät häiriöt ovat tavallisia. Tunnetuimpia miesten seksuaalihäiriöitä ovat erektiohäiriöt ja ennenaikainen siemensyöksy. Siemensyöksy voi olla myös kivulias tai viivästynyt. Lisäksi miehillä esiintyy haluttomuutta ja seksuaalisen mielenkiinnon puutetta.

lue lisää

Mystiset ilmaukset gynekologin tekstissä

C ut avfl mobiili, adnexit aristamattomat. Papassa ASC-US, sytolyysi ja clue-soluja. Gynekologin tekstit vilisevät termejä, jotka eivät kerro mitään tavalliselle lukijalle. Tässä blogissa suomennan tavallisimmat gynekologien käyttämät termit.

lue lisää

Vaihdevuosioireiden taustalla joskus uniapnea

Uniapnean oireet saatetaan sekoittaa vaihdevuosioireisiin. Kuorsauksen ja päiväväsymyksen lisäksi uniapneaan voi liittyä esimerkiksi yöhikoilua, unettomuutta, keskittymisvaikeuksia, muistiongelmia ja mielialaoireita.

lue lisää

Kategoriat

Turku

Turun Perhelääkärit
Sibeliuksenkatu 3,
Turku

Ajanvaraus 02 250 4433
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Parainen

Pihlajalinna Parainen
Vanha Bläsnäsintie 3,
Parainen

Ajanvaraus 02 458 5990
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Gynekologi
Riina Katainen

Sidonnaisuudet

 

Sivusto käyttää evästeitä.