Vulvo­dynia ja yhdyntä­kivut

Seksiin liittyvien kipujen hoito riippuu kivun syystä

Seksiin liittyvät kiputilat

Seksiin voi liittyä kipuja, jotka voivat tuntua ulkosynnyttimissä tai syvemmällä emättimessä. Vulvodynialla tarkoitetaan yleisesti ulkosynnytinten alueella tuntuvia kipuja ja kirvelyä. Seksiin liittyvien kipujen taustalla voi olla useita erilaisia tekijöitä, mm. emättimen suun kiputila eli vestibuliitti/vestibulodynia, emätintä ympäröivien lihasten tahaton kouristus (vaginismi), vaihdevuosiin tai imetykseen liittyvän estrogeenin puutteen aiheuttama emättimen limakalvojen oireilu, estrogeenin puutteesta johtuva emätintulehdus eli atrofinen vaginiitti, muu tulehdus, jokin tarttuva seksitauti, limakalvosairaus, sädehoidon tai toimenpiteen jälkitila, endometrioosi, munasarjakysta, stressi, koettu seksuaalinen väkivalta tai parisuhdeongelmat.

Kivun syyn selvittely ja hoito olisi hyvä aloittaa mahdollisimman pian kipuoireen ilmaannuttua. Valittava hoito riippuu kivun aiheuttajasta.

Turun Gynekologikeskus
Aurakatu 14 B, Turku

Ajanvaraus 02 251 4444
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Aava Turku Hansakortteli
Yliopistonkatu 20, Turku

Ajanvaraus 010 380 3838
tai nettivarauksella.

Hinnasto

Gynekologi
Riina Katainen

Instagram:

@riinakatainen

@vaihdevuosiblogi

Ethän ota potilasasioissa yhteyttä sosiaalisen median tai sähköpostin välityksellä. Yhteydenotot ainoastaan sen lääkäriaseman kautta, missä olet asioinut.

Sidonnaisuudet

 

Sivusto käyttää evästeitä.